КОЛIФКС — Київський обласний лiцей-iнтернат фiзичної культури i спорту

09100 Київска обл. м. Бiла Церква,
вул Леваневського 52/4
тел. (04463) 7-39-40 приймальня
тел. (04463) 7-66-33 - Директор Балясников В.М.
тел. (04463) 7-61-14 заступник директора з навчальної роботи Мазуркевич Т.В.
електронна пошта: info@kolifks.kiev.ua


[13.12.2012]

Якщо ти обираєш спорт, тоді запрошуємо на легкоатлетичний майданчик!

Легка атлетика - один з найпопулярніших видів спорту, якщо не сказати більше. Адже в широких колах любителів спорту вона носить титул - Королева спорту.
Історія легкої атлетики розпочала свій відлік ще з Олімпійських ігор у Стародавній Греції.

 На найперших олімпіадах змагалися тільки з бігу на довжину стадіону (192,27 м). Пізніше в програмі з'явився діаулос - біг у дві стадії (туди і назад). Після чого з'явився біг на витривалість - доліходромос

Королева спорту включає в свій склад велику кількість дисциплін: біг на різні дистанції, спортивна ходьба, стрибки в довжину і у висоту, метання різних снарядів (списа, диска, молота та ядра).

Цифри і факти

    Бігуни на 100 м затримують дихання до фінішу
    Сучасні олімпійці пробігають 400 метрів навколо стадіону приблизно за 50 секунд, але звичайна качка може кружляти набагато швидше. Качки вважаються одними з найбільш бистролетающіх птахів. Їх швидкість досягає 100 км / ч. Вони можуть пролетіти 400 м всього за 14 секунд.
    Найшвидші бігуни розвивають швидкість до 40 км / год, але для гепарда це нісенітниця. Ця велика потужна кішка здатна розігнатися до 100 км / ч.
    У майбутньому в широку практику обіцяє увійти дистанція 300 метрів, так як її можна проводити на тимчасовій доріжці, що розміщується на футбольних стадіонах. Це дозволить проводити змагання в тих містах, де немає повноцінних стадіонів для легкої атлетики, що посприяє популяризації королеви спорту.

Гладкий спринт
До цього виду спринту відносяться дистанції 50, 60, 100, 200 і 400 м, що включаються в програму великих змагань. Великі турніри проходять на аренах, які мають вісім бігових доріжок. Стільки ж і спортсменів бере участь в забігу.

Перед початком забігу суддя вимовляє команди спортсменом: «На старт», «увага» і постріл вгору з сигнального револьвера, після якого спортсмени і починають гонку. У разі передчасного старту, гонку зупиняють, а спортсмену допустив цю провину зараховують фальстарт і виносять попередження, за два попередження бігуна дискваліфікують.

Переможцем стає той, хто першим перетне фінішну лінію. Іноді, особливо в короткому спринті, для виявлення переможця необхідно переглянути результати фотофінішу.
Після фінішу спортсмени вирушають на «мікст» (змішану) зону, де їх чекають прохолодні напої,  тренувальні костюми, принесені волонтерами, і журналісти.

Часто на фініші переможцю забігу вручаються символічні подарунки - букет, іграшка-символ змагань, пляшка прохолодного напою від спонсора змагань.

 УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Запрошуємо дітей (7-9 класів) на відділення легкої атлетики (спеціалізація спринт)

У понеділок, середу та п’ятницю з 17.00 до 18. 00 кожного тижня на стадіоні «Трудові резерви» на вас чекатимуть тренери відділення легкої атлетики.

Спробуй свої можливості та скористайся шансом - стати ліцеїстом престижного навчально-спортивного закладу у м. Біла Церква.

Контактні телефони: 0963355908 - Віталій Володимирович

0939188154 - Владислав Володимирович

НА СПОРТИВНОМУ МАЙДАНЧИКУ 



Усi права застережено.
сайт створено при пiдтримцi студiї ABC.NET.UA