Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

КАЛЕЙДОСКОП ОСТАННІХ ПОДІЙ

Свято наближається

Весело біжать струмочки, ласкаво посміхається з неба сонечко, розпускаються котики, а наші найчарівніші жінки відзначають свято 8 Березня.

Напередодні свята, щоб зробити цей чудесний весняний день ще приємнішим та яскравішим, вихователем Федюк Ольгою Мколаївною було організовано та проведено 04 березня 2017 року в рамках Клубу вихідного дня в гуртожитку ліцею-інтернату майстер-клас за технікою айріс-фолдінг «Від щирого серця».

Вважається, що немає кращого подарунка, ніж той, який зроблений своїми руками, бо створюючи будь-який витвір, вкладаєш в нього свою душу і серце. Ліцеїсти доклали усіх зусиль, всю любов, щоб їхні подарунки були неповторними для найрідніших людей.

Під час творчого процесу у колективі панувала доброзичлива та творча атмосфера.

 Ольга Миколаївна Федюк, вихователь

Вибір майбутньої професії – важливий крок у житті

        2 березня 2017 року вихователі Редька Лілія Петрівна та Литвиненко Олена Володимирівна провели виховні профорієнтаційні заходи для ліцеїстів випускних груп.

       Мета цих заходів - надання учням необхідної інформації про світ професій, їх класифікацію, сучасні зміни в характері праці; відомостей про тенденції розвитку сучасного виробництва та ринку праці; знань про різні види професійної діяльності, вимоги професій до людини та  співвідношення індивідуальних особливостей з цими вимогами, про правила вибору фаху.

  Під час профорієнтаційних тренінгів «Вибір майбутньої професії – важливий крок у житті»

 

та «Твоя професія – твоє майбутнє» ліцеїсти вчилися адекватно оцінювати свої професійно-важливі якості, визначали вирішальні і найбільш значущі моменти у виборі майбутньої трудової діяльності, самостійно аналізували професії; ознайомлювалися зі світом професій, в тому числі з тими, які користуються попитом на ринку праці; дізналися про шляхи здобуття фаху та кроки до професійного росту.

       Щоб допомогти учням зробити правильний професійний вибір, вихователі надавали відповідні індивідуальні та групові консультації із застосуванням психодіагностичних методик з метою визначення їх  нахилів та здібностей.

Редька Л.П., вихователь

Крилаті посланці добра

Обереги – наші давні символи, які захищають людину від негараздів. У християнстві вважається, що кожній людині після народження Господь посилає свого підданого, Ангела – охоронця, який оберігає людину у найважчі часи.  Ангел – охоронець – це своєрідний оберіг, особливо, якщо він зроблений своїми руками.

Відроджуючи традиції наших предків 26 лютого в рамках Клубу вихідного дня відбувся майстер-клас з бісероплетіння «Крилаті посланці добра».  Під керівництвом вихователя Редьки Лілії Петрівни учасники заходу з захопленням виготовили ангелочків  та  отримали яскраві враження від творчого процесу.  Бісероплетіння благотворно впливає на людину. Воно розвиває  дрібну моторику, посидючість, почуття міри й смаку, прививає любов та цікавість до мистецтва. Яскраві та кольорові вироби з бісеру відзначалися красою та неповторністю.  Ангел є чудовим дарунком для близьких людей.

Активними учасниками майстер – класу були: Дяченко Кароліна, Горчакова Юлія, Смолінська Юлія, Якимець Карина, Панченко Ірина.

Редька Л.П., вихователь

Миловаріння - це мистецтво!

Милом люди користувалися спокон віків. В інших країнах світу, наприклад у Греції, засобом особистої гігієни використовували пісок з берегів найбільшої річки Нілу, в Єгипті проводили гігієнічні процедури за допомогою створеної суміші з воску. Мило дуже довго було винятково предметом розкоші. І, отже, доступно було лише найбагатшим верствам суспільства. 

Оригінальне мило незвичайне по виду і формі у вигляді тварин, овочів і фруктів вперше було вироблено в XIX столітті. Перше мило незвичайної форми було створено у вигляді огірка. Воно настільки нагадувало справжній овоч, що більшість покупців просто не могли втриматися, щоб не купити цю незвичайну річ.

25 лютого в рамках Клубу вихідного дня, з метою виховання творчої особистості проводився майстер-клас за технікою миловаріння «Конфеті», де наші вихованці мали можливість виготовити оригінальне мило для себе чи в подарунок своїм близьким.   

Адже найкращий подарунок, що зроблений своїми руками, і в який вкладено душу та любов!

Семченко Тетяна Володимирівна

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.