Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Робота у малих групах як форма інтерактивної взаємодії на уроках математики

Як  підказує практика, саме групова і парна робота найкраще допомагає розвитку комунікативних здібностей учнів.  Групова робота - це унікальна організація уроку, головна мета якої є - розвиток мислення учнів.

На погляд вчителя Жихарєвої Тетяни Василівни, групова робота має значні переваги. На відміну від традиційних уроків, на заняттях із використанням групової і парної роботи відбувається відпрацювання конкретних умінь і навичок у режимі діалогу. Невеликі групи дозволяють бачити кожного у процесі практичної діяльності. Групова діяльність - це спільна діяльність учителя й учнів, що дає змогу реалізувати природне прагнення до спілкування, взаємодопомоги та розвитку творчості.

А на уроці - це перш за все була гра, гра в організацію, гра в навчання. Саме гра допомагала учням зрозуміти навчальну тему, знайти незрозумілості. Як в кожній грі, тут існували свої правила. Ліцеїсти  були змушені навчитися домовлятися швидко, не враховуючи особисті інтереси. Працюючи в команді, ліцеїсти мали можливість проявляти ініціативу, вчилися планувати свої дії, переконувати, нести відповідальність за себе і команду.

Подібна творчість ліцеїстів на уроці стимулює розвиток мислення, підтримує інтерес до предмета та спонукає до дослідницької діяльності.

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.