Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Традиції моєї Батьківщини

З 10 по 16 жовтня 2016 року в ліцеї-інтернаті проходив тиждень діяльності творчої групи вихователів «Від родинного джерела до громадянського становлення» під гаслом «Традиції моєї Батьківщини». Тиждень був насиченим цікавими та яскравими подіями та розпочався з конкурсу стінних газет «Народні традиції».

Для вихованців ліцею в один із днів тижня було проведено акцію «Які українські традиції ви знаєте?», яка ще раз довела, що в нашому закладі навчаються справжні українці, патріоти своєї держави, які мають уже сформовані думки та позиції і вільно їх висловлюють.

Для ліцеїстів ІІІ і ІVкурсу була організована зустріч з учасником бойових дій у зоні антитерористичної операції, військовослужбовцем 2-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади – Кабанчуком Романом Миколайовичем, який поділився з ліцеїстами спогадами і своїм прикладом показав, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це.

Для ліцеїстів ІІ курсу була організована зустріч з завідуючою відділом з обдарованими дітьми Київського обласного інституту післядипломної освіти, вчителем словесником, Відмінником освіти України, володаркою нагрудного знаку Василя Сухомлинського, поетесою, автором трьох поетичних збірок – Завіщаною Любов Григорівною.

Для батьків ліцеїстів проведено майстер-клас «Родинні обереги» (виготовлення ляльки-мотанки), за яким вихователі мали змогу поспілкуватися з батьками в невимушеній, довірливій атмосфері та спільно виготовляти родинні обереги.

Кожна нація, кожен народ, навіть кожна соціальна група має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Знання історії та культури свого народу необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій в сьогоденні. Проведення години спілкування «Козацька держава – наша гордість і слава» у навчальних групах дало змогу ліцеїстам краще дізнатися про історію українського народу.

Для вдосконалення теоретичної й методичної підготовки колективу вихователів з питань національно-патріотичного виховання було проведено засідання МК вихователів та класних керівників за круглим столом «Концептуальні засади патріотичного виховання дітей та учнівської молоді».

Уже традиційним у ліцеї-інтернаті стало проведення Благодійного ярмарку «Чим хата багата». Ліцеїсти, їх батьки активно готувалися до цього заходу, проявивши креативність, оригінальність та майстерність.  Ярмарок  був надзвичайно багатий асортиментами різноманітної домашньої випічки.

Для наймолодших ліцеїстів І курсу була організована і проведена екскурсія до української світлиці. Вихованці з цікавістю слухали розповідь про звичаї, традиції, обряди українського народу, а також про історію створення музею в ліцеї-інтернаті.

У рамках Клубу вихідного дня серед ліцеїстів було проведено вікторина «Усі часи, всі віки славу Україні приносять козаки», майстер-класи «Квіти України» та «Сіла птаха на тополю».

Наші вихованці пишаються тим, хто вони є. Не приховують свого походження. Не важливо, народилися вони  в селі чи в місті, в заможній чи звичайній родині з середнім достатком,  важливо те – що вони українці і кожен з них вірить в себе і в свою країну.  Я думаю, наші вихованці збережуть традиції та звичаї українського народу та передадуть їх новому поколінню.

Ольга Миколаївна Федюк, керівник творчої групи вихователів 

«Від родинного джерела до громадянського становлення»

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.