Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

ВЕСЕЛКОВИЙ НАСТРІЙ

Протягом усього життя нас оточують кольори, які впливають на настрій і самопочуття людини.   

     Сьогодні вчені знайшли підтвердження тому, що під дією певних кольорів в організмі людини відбуваються фізіологічні зміни. Це явище називається «хромодинаміка». Кольори можуть піднімати і знижувати настрій, порушувати і заспокоювати, підвищувати і пригнічувати апетит, створювати відчуття холоду або тепла. Користуючись законами кольоротерапії з розумом, можна «настроювати» біологічний годинник, відновлювати імунну, ендокринну і нервову системи.

    02 жовтня в рамках Клубу вихідного дня відбувся майстер – клас «Веселковий настрій», де за допомогою різнокольорових вітражних фарб ліцеїсти створювали сонячні, яскраві, різнокольорові, веселі картини.

Наш мозок сприймає колір приблизно так само, як шлунок сприймає їжу. Іноді нам хочеться якоїсь конкретної їжі, іноді ми потребуємо в якомусь конкретному кольорі. Взяти, наприклад, червоний. Він тонізує, дає відчуття впевненості, викликає прилив сил. Зелений колір допоможе позбутися негативу. Жовтий піднімає настрій, синій - колір пасивності, охолоджує емоції. Фіолетовий, що сполучає в собі червоний і блакитний, сприяє гармонії тіла і духу. Причому ці ефекти не залежать від того, подобається колір людині чи ні - кольоротерапія діє на всіх однаково.

     Використовуючи властивості конкретних кольорів окремо або разом, можна досягти чудових результатів.

    Активними учасниками заходу були: Ющенко Юля, Гладких Анастасія, Зубкова Ксенія, Калина Мирослава, Переверзєва Валерія, Татарчук Оксана, Якимець Карина, Панченко Ірина, Куриленко Олександра, Панченко Ірина.

 

Редька Лілія Петрівна, вихователь 41 групи

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.