Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

«Історична подорож від славетних подій до сьогодення» до Дня Соборності України

22 січня відзначають День української соборності, бо саме в цей день 22 січня 1919 року було оголошено об’єднання  двох держав – Української Народної Республіки, яка постала на руїнах Російської імперії  і Західноукраїнської Народної Республіки , яка постала на руїнах Австро-Угорської імперії .

Було проголошено про об’єднання українців в одній державі через сотню років роз’єднання, чим вони заявили про себе як про єдину націю. Абсолютно логічним і правильним є те , що українська держава робить це свято державним і намагається привернути увагу теперішніх громадян України .

Не залишились осторонь цієї події і ліцеїсти Комунального закладу  Київської обласної ради «Київський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту» .

22 січня 2016 року разом з вчителем історії Смоляр Іриною Василівною учні 21 групи вшанували день Соборності України.  Під час проведення виховного заходу «Історична подорож від славетних подій до сьогодення» ліцеїсти поглиблювали знання про історичний факт злуки українського народу. Зі свідомої громадянської позиції згадували та обговорювали події, декламували вірші, виділили історичне значення події. Ліцеїсти, взявшись за руки, створили «живий ланцюг єдності». Також була виготовлена тематична газета «Україна – єдина, соборна держава».

Вихователями Редькою Лілією Петрівною і Мельник Тетяною Степанівною в навчальних групах з нагоди  Дня Соборності України проведено виховну годину у формі бесіди «В єдності наша сила!», з метою виховання патріотизму і мужності української молоді.

Ліцеїстів зацікавили події минулого століття. Почуття патріотизму тогочасної молоді надихнуло наших вихованців жити і творити саме у своїй країні – вільній і незалежній.  

Під час виховної години ліцеїсти пригадали історію становлення української державності, тяжкі і тернисті шляхи свого народу, якими він йшов до такої омріяної єдності і свободи.

 Здобутки попередніх поколінь продовжують  своє життя в поколіннях прийдешніх. Вони підтримують, допомагають зберігати найсвятіше – пошану до наших батьків, дідів, справу боротьби за Українську державу.

Це показує, що в Україні існує громадянське суспільство, яке здатне об’єднуватися і яке має великий потенціал.

Підготували: Смоляр І.В., Мельник Т.С

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.