Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

РОЗМОВА З ТАЛАНОВИТИМИ СПОРТСМЕНАМИ

МАЙСТЕРНІСТЬ ТА НАПОЛЕГЛИВІСТЬ –

ЗАПОРУКА УСПІХУ СПОРТСМЕНА

 22 листопада закінчився фінал чемпіонату ЄДИНОЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ВОЛЕЙБОЛЬНОЇ ЗОНАЛЬНОЇ АСОЦІАЦІЇ (EEVZA), який відбувся  у столиці Грузії, м. Тбілісі. Українські дівчата провели п’ять матчів  зі збірними командами Латвії, Азербайджану, Естонії, Грузії і Росії.

У напруженій боротьбі з командою Грузії наші дівчата вибороли перемогу з рахунком 2:1. Українська команда, у складі якої грали ліцеїстки та випускниці ліцею,  піднялася на третю сходинку п’єдесталу.

Інтерв’ю з Власовою Ольгою, ліцеїсткою навчальної групи №42,

яка входила до складу команди.

Кореспондент: Ольго, скажи, які враження залишила після себе країна, в якій тобі довелося побувати? Що особливого тобі запам’яталося?

Ольга: Поїздка в Грузію була для мене неймовірною і захоплюючою! З перших хвилин перебування у Тбілісі ми були приємно здивовані гостинністю та привітністю тамтешніх людей.

УКРАЇНСЬКІ БОРЦІ В ІРАНІ!

З 18 по 21 листопада 2015 року Збірна команда України з греко-римської боротьби серед кадетів брала участь у командному міжнародному турнірі "Day Children" в столиці Ірану – Тегерані, де посіла трете командне місце. У змаганнях брали участь команди Ірану, Грузії, Азербайджану, Іраку, Вірменії, Киргизії та України. У складі збірної команди України відзначилися ліцеїсти відділення греко-римської боротьби нашого ліцею.

Яковлєв Олександр (в/к 32 кг)  в особистому заліку став ПЕРШИМ.

Кореспондент: Олександре, розкажи будь-ласка про поїздку в Іран? Ти вперше був за кордоном?

Олександр: Так! За кордоном я побував вперше.

Кореспондент: Ти вперше перебував на борту літака?

Олександр: Так, це була моя перша повітряна подорож, яка тривала близько чотирьох годин!

Кореспондент: Чим тебе вразив Іран?

Олександр: Мені дуже сподобалося в столиці ІрануТегерані. Вже там я дізнався, що Тегеран –  вважається не тільки культурним центром Ірану, але і найбільшим містом у всій південно-західній Азії. В цій країні мені сподобалися гірські краєвиди та чистота на вулицях міста.

Кореспондент: А чим особливим тобі запам’яталася ця країна?

Олександр: Іран являється Ісламською Республікою, більшість населення – мусульмани. Тому, там існують певні вимоги до одягу. Заборонено ходити в шортах та відкритому одязі.

Кореспондент: Які ще приємні спогади залишила ця поїздка?

Ольга: В Грузії нас приємно вразила майстерність грузинських кулінарів. Ми спробували багато нових для нас страв, які спочатку були незвичними, але надзвичайно смачними. Грузія залишила у кожного з нашої групи лише позитивні враження та яскраві емоції.

Панова Катерина та Кавун Інна,  кореспонденти  Ради освіти і журналістики

Кореспондент: Якщо відверто, тобі важко далася перемога? 

Олександр: Я їхав налаштованим на перемогу і я переміг!

Кореспондент: Як ти вважаєш, що допомогло тобі перемогти?

Олександр: В першу чергу – це моя підготовка до турніру. Цим я завдячую своїм тренерам – Лозовому Віктору Вікторовичу, Ломтадзе Іраклію Зурабовичу та Житовозу Григорію Петровичу.

Кореспондент: Хто з тренерів підтримував тебе в Ірані?

Олександр: В поїздці з нами був Лозовий Олексій Вікторович, якому я теж дуже вдячний за підтримку та віру в мою перемогу.

Кореспондент: Олександре, а як довго ти взагалі займаєшся греко-римською боротьбою?

Олександр: Цим видом спорту я займаюся вже сьомий рік поспіль. В боротьбу мене привів мій перший тренер із мого рідного міста Волноваха. 

Кореспондент: Ти пам’ятаєш свої перші змагання?

Олександр: Так! В місті Маріуполь проходив мій перший Міжнародний турнір, в якому я брав участь. Але, нажаль, я програв.

Кореспондент: Після невдалого першого виступу не було бажання залишити боротьбу?

Олександр: Ні! Навпаки! Я почав ще більше та старанніше тренуватися!

Ольга: Так! Ми знайшли час і прогулялися вечірнім містом. Найбільше вразило так зване «Старе місто» - це особливий світ, наповнений  історією, і він істотно відрізняється від інших частин міста. Деякі будинки напівзруйновані, інші – на грані, однак, це створює неймовірне відчуття справжності. Чимало будівель – це справжні витвори мистецтва. Мені дуже сподобалося в столиці Грузії!

Кореспондент: Як ви готувалися до змагань?

Ольга: Напередодні першого дня змагань ми мали змогу провести тренування, яке проходило у дуже гарному тренувальному залі, забезпеченому усім необхідним для комфортного нашого перебування там.

Кореспондент: Чи були якісь труднощі, пов’язані зі змаганнями?

Ольга: Майже всі дівчата, які увійшли до складу збірної команди грають у складі різних команд. Тому спочатку було важко пристосуватися до нового складу. Але все ж таки ми змогли сконцентруватися та зіграти на гідний результат. Ми перебували у гарному емоційному стані завдяки настановам та словам підтримки нашого тренера, яка їздила разом з нами – Датій Ольги Германівни.

Кореспондент: Пам’ятаєш першу перемогу?

Олександр: Так, звичайно! Це теж було в Маріуполі! Це була Першість міста і саме там я став першим, у ваговій категорії 24 кг.

Кореспондент: Тобі легко даються тренування?

Олександр: Спочатку було важко, але з часом я звик і зараз не уявляю свого життя без греко-римської боротьби.

Кореспондент: Яким ти бачиш своє спортивне майбутнє?

Олександр: Для початку хочу стати Чемпіоном Світу з греко-римської боротьби! Здобути найвищих нагород у спорті, а потім зайнятися тренувальною діяльністю.

Кореспондент: Чи є в тебе спортивний кумир, результати якого тебе надихають на перемоги?

Олександр: Так! Це – Жан Беленюк, український борець греко-римського стилю, золотий призер чемпіонату світу в Лас-Вегасі 2015 року.

Кореспондент: Що ж, дякую тобі за інтерв’ю і бажаю подальших успіхів у спорті і легких перемог!

Ми щиро переконані, що наші ліцеїсти і надалі даруватимуть нам радість нових перемог та успішно виступатимуть на європейських та світових спортивних аренах задля піднесення спортивної слави України,а також нашого навчального закладу. 

        Панова Катерина та Кавун Інна, кореспонденти  Ради освіти і журналістики

 

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.