Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Геометрія повсюди




 

На одному з таких уроків  23 квітня вчителі провели заняття для ліцеїстів 10 класу із використанням власно створеного електронного посібника «Все про кути». «Геометрія повсюди» - так охарактеризували ліцеїсти цей посібник, він рекомендований  як для друзів математики, так і для тих читачів, від яких чомусь виявилися прихованими найпривабливіші сторони математики.

 

 А як зазначили вчителі, ще більше ця електронна книга призначається для тих ліцеїстів, які навчаються (чи навчалися) геометрії тільки у класної дошки і тому не звикли помічати знайомі геометричні відносини в навколишньому світі речей і явищ, не привчилися користуватися набутими геометричними знаннями на практиці, у скрутних випадках життя , в нестандартних ситуаціях.

 

 Головною метою цього уроку було викликати у дітей інтерес до геометрії або вселити впевненості  й виховати смак до її вивчення. За допомогою електронного ресурсу вчителям вдалося вивести геометрію зі стін шкільної кімнати на вільне повітря, у ліс, поле, до річки, на дорогу, на спортивний майданчик, щоб під відкритим небом віддатися невимушеним геометричним заняттям без підручника та таблиць. Учні мали можливість познайомитися із народними прислів’ями, яскравими афоризми, філософськими думками про геометричні поняття. 

Урок пролетів непомітно, ліцеїсти багато дізналися цікавого та з легкістю пройшли тест на закріплення знань з теми «Кути у просторі». Цей урок став ще одним доказом того, що творча робота вчителів над створенням власних електронних ресурсів є результативною та необхідною для навчального процесу.

 
КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.