Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Математична перерва до Дня народження числа Пі




 Цього року захід, присвячений міжнародному дню числа пі, організований вчителями Жихарєвою Тетяною Василівною та Усовою Аллою Анатоліївною, був проведений 13 березня  у вигляді математичної перерви. За короткий час ліцеїсти отримали привітання, були нагороджені дипломами учасників мультитесту та конкурсу «Бобер», мали змогу взяти участь у вікторині «Математика і спорт» та скоштувати традиційний святковий пиріг.  

У 2014 році ліцеїсти взяти участь у акції «Виший число Пі», яка була  започаткована керівником гуртка «Вишиванка» - Войтенко Катериною Феодосіївною. Але у цьому році вдалося зробити невелику виставку дитячих робіт до Дня народження числа Пі, яка стала яскравим доповнення у святковому оформленні. Роботи були різнопланові, але зроблені власноруч. 


 Також активні учасники імпровізованої математичної перерви отримали призи у вигляді яскравих фенечек, які зробили ліцеїсти І курсу.  

 Ми раді тому, що бажання дітей взяти участь у подібних заходах збільшується, тому що число пі настільки є унікальним нескінченним. І якби усі ліцеїсти  та всі працівники закладу вистроїлися у ланцюжок з цифрами, то все одно вистачило б символів, а до кінця ще було б дуже далеко.

 І наостанок,  за традицією працівниками їдальні був спечений святковий пиріг, аромат якого ще довго тримався в холі ІІ-го поверху після цієї перерви.




Як і у кожній справі, в святкуваннях також є свої нюанси, не продумавши яких, успіх всієї справи є досить сумнівним. При наближенні дня народження кожної людини, вона починає задавати собі актуальні запитання, відповіді на які знайти часом не так вже й просто. З такими самими думками, і ми вчителі математики, зустрічаємось вже четвертий рік, адже традиційно відзначаємо день народження числа ПІ.
В цей рік прийшла ідея організувати виставку робіт присвячених цьому знаменитому числу. Роботи ліцеїстів здивували та потішили як дітей, так і працівників закладу. Недарма кажуть, що творчість ліцеїстів не має меж. Усі роботи були оригінальними, неповторними, красивими. Хочеться сказати всім ліцеїстам, які принесли свої роботи велике спасибі. Найбільше здивували роботи таких ліцеїстів як: Вахненко Вікторії (група 22) - зелена травичка, яку бережно доглядала Вікторія протягом місяця буяла числом 3,14…,  Зімбіцького Романа (група 42) - спільна робота його з батьком - різьба по дереву, зафіксувала число пі,
Кравченко Марини (група 42) – число пі з її рук наповнилося ароматом кави, Єрмоленко Карина (група 41) – зшила подушечку з цифрами числа Пі, Блага Юлія (група 31) та Остапенко Кіріл (група 41) – «записали» число пі за допомогою цвяхів та ниток, Пройдисвіт Олександра (група 41) та Панасюк Василь (група 32) – зафіксували число пі за допомогою орігамі, а з монет номіналом в п’ять копійок виклали  число Бихно Аліна (група 32), Нікітенко Діана (група 32), Васіщев Ян (група 42) – зробив фото числа на згадку, як випускник.









КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.