Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

План проведення тижня історії




 Ліцей – це простір життя дітей. У ліцеї учень не готується до життя, а повноцінно живе, і тому всю діяльність навчання ми намагаємося будувати так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя. Сучасне покоління формується в динамічному світі, в умовах постійного змінюваного інформаційного простору, що вимагає від молоді уміння швидко вирішувати життєві проблеми. 

Проведення предметного тижня, є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення історії, стимулювання творчої активності учнів. Це, по суті, творчий звіт учителя. А результативність проведення залежить, в першу чергу, від  досвіду та майстерності, вміння керувати діяльністю учнів, співпрацювати з колегами.

 Тиждень педмайстерності вчителя історії та правознавства є дієвою формою організації навчання, виховання, поглиблення рівня знань ліцеїстів, сприяє їх розвитку та поширенню світогляду. Водночас зміст заходів, що проводяться, тісно пов'язаний за змістом з основним програмним курсом. Проведення тижня  історії – це не тільки розваги для учнів, а одна з форм організації навчання, засіб виховання та шлях до порозуміння з учнями. 

 

 


 Метою проведення тижня історії є поглиблення знань з історії, закріплення програмних тем; розвиток творчих здібностей, вміння працювати в групах, парах. Виховувати почуття патріотизму та шанобливе ставлення до учасників 2 світової війни, вшановувати пам'ять героїв війни. Без минулого немає майбутнього. І хочеться щоб уроки війни були засвоєні ліцеїстами, як заповіт для збереження миру. 

На понеділок 23.02 ліцеїсти готують газети з теми «Особа в історії».

 У вівторок 24.02 буде проведено вчителем історії Смоляр І.В. відкритий урок, в 11 групі ,«Гетьманщина в кінці ХVII століття – на початку XVIII століття. І. Мазепа.» Метою уроку є формування навичок критичного мислення учнів, виховання учнів у дусі поваги до історичної боротьби і здобутків українського народу; охарактеризувати гетьмана І. Мазепу. 

В середу 25.02 для ліцеїстів 21 групи буде проведено майстер-клас з деку пажу, з теми «Особа в історії». На якому ліцеїсти будуть мати можливість розкрити свій творчий потенціал.

 В четвер 26.02 учні 22 групи переглянуть навчально-документальний фільм «Визволення Києва». 

В п’ятницю 27.02  підведення підсумків тижня історії. 

 

 
КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.