Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Творча зустріч однодумців

Творча зустріч однодумців

    Якою талановитою не була б людина,

але якщо вона не вчиться на досвіді інших,

то ніколи не буде хорошим педагогом.

В. О. Сухомлинський

     22 січня 2015 року ліцей-інтернат гостинно зустрічав слухачів курсів підвищення кваліфікації Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів. Вихователі презентували діяльність закладу та ділилися досвідом роботи.

Робота з дітьми не дає змоги педагогу зупинятися на досягнутому, посилює щире прагнення до постійного руху вперед, адже відомо, що дітей може і має право навчати тільки творчий, відданий своїй праці педагог.

Запальська Юлія Анатоліївна представила колегам власний досвід роботи «Професійна компетентність вихователя як умова успішного виховання ліцеїстів».

     Щоб виховати особистість, треба самому бути особистістю, щоб запалити іншого, треба самому горіти, іншими словами, потрібно досягати гарних результатів, постійно вивчати себе, розвивати свої професійні та особисті якості – це головна змістова лінія, що проходить через педагогічну діяльність Ліченко Ганни Віталіївни. Професійно, креативно, повчально та цікаво був представлений досвід роботи «Від майстерності педагога – до творчості ліцеїста».

Проектна діяльність є ефективною формою поєднання теорії з практикою, можливістю продемонструвати власні вміння та індивідуальні спроможності до творчої діяльності, науково-дослідницької роботи.

Показник високої кваліфікації і прогресивної діяльності Войтенко Катерина Феодосіївна спрямовує на творчий розвиток вихованців і підготовку їх до дорослого життя в суспільстві. Катерина Феодосіївна під час доповіді «Проектна технологія, як розвиток пізнавальної та дослідницької діяльності ліцеїстів» поділилась з слухачами своїми надбаннями, обмінялася досвідом роботи.

     Гурткова робота у нашому ліцеї не лише розвиває естетичні та художні смаки вихованців, поглиблює їх знання, розвиває їх творчі здібності, а й виховує почуття зовнішньої та внутрішньої краси. Олена Володимирівна Литвиненко, керівник гуртка «Театральними стежками України», розповіла про систему гурткової роботи, яка діє в нашому закладі.

Для гостей була підготовлена виставка творчих робіт гуртківців та представлений досвід роботи у вигляді авторських програм вихователів, портфоліо, збірників виховних справ.

Редька Лілія Петрівна, вихователь 21 групи

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.