Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Україна – єдина країна!




 Є на світі моя країна, 

найчарівніша, як перлина.

В моїм серці вона єдина.

Це моя Україна. 

Щасливі ми, що народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні! Нема життя без України, бо Україна – це мати, яку не вибирають, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі.

 Скільки слів можна підібрати, щоб описати Україну! Співуча, квітуча, красива, барвиста, прекрасна… Перш за все, це − рідна земля, − земля, де ми народилися, де зростаємо, пізнаємо її красу, чарівність, неповторність, що воєдино сплетені з її випробуваннями, болями та стражданнями. 

 «Україна – єдина країна» – саме такі слова були головним девізом тижня діяльності творчої групи вихователів «Від родинного джерела до громадянського становлення», який проходив з 20 по 26 жовтня 

Тиждень був насиченим цікавими та яскравими подіями, тематика яких була досить актуальною у такі скрутні часи, які сьогодні переживає наша рідна Батьківщина та не залишає байдужим жодного свідомого українця та патріота. Саме такими по праву можна назвати вихованців ліцею, наших талановитих спортсменів.

 Кожна навчальна група зі своїм баченням та натхненням віднеслися до конкурсу стінних газет «З Україною в серці» з виставки яких і розпочався тиждень діяльності творчої групи. 

Барви осені різнокольорові… Жодна інша пора року не радує око таким багатством кольорів та відтінків, хоч кожна по-своєму красива. Осінь недарма називають золотою – особливо в жовтні, коли листя на деревах стають усіх можливих кольорів. 


 З метою відродження національної традиції у виготовленні художніх робіт, як частки матеріальної та духовної культури народу, виховання естетичного смаку та розвитку художньо-творчих здібностей ліцеїстів була проведена виставка творчих робіт із природних матеріалів «Дари золотої осені». Ліцеїсти навчальних груп із задоволенням взяли участь та представили свої композиції,чим викликали жвавий інтерес та щире захоплення. 

Для вихованців ліцею в один із днів тижня було проведено акцію «Скажи своє слово про Україну», яка ще раз довела, що в нашому закладі навчаються справжні патріоти своєї держави, які мають уже сформовані думки та позиції і вільно їх висловлюють.

 Для батьків ліцеїстів було організовано круглий стіл «Патріотичне виховання в сім'ї як елемент становлення громадянина України», за яким вихователі мали змогу поспілкуватися з батьками в невимушеній, довірливій атмосфері та спільно прийшли до висновку, що саме сім'я, родина виконує провідну роль у підготовці дітей до самостійного життя, через її діяльність відбувається становлення громадянина як особистості і фахівця, зміцнюється інтелектуальний і духовний потенціал нації


 У цей нелегкий для України час з’являється чимало ініціатив та проводиться чимало заходів, метою яких є підтримка людей, які жертвують своїм життям заради нашого майбутнього. Вихованці ліцею-інтернату теж не стоять осторонь. Ліцеїсти та педагогічний колектив закладу активно готувалися до благодійного ярмарку «Підтримаємо і віримо», проявивши креативність, оригінальність та майстерність.  

На благодійному ярмарку був надзвичайно багатий асортимент різноманітної домашньої випічки, а також вишиті картини, м’які іграшки та прикраси, майстерно виготовлені нашими талановитими ліцеїстами. Зібрані кошти з благодійного ярмарку передані на підтримку батьків ліцеїстів, які перебувають у зоні АТО.

 Для ліцеїстів ІV курсу була організована зустріч з учасниками бойових дій у зоні антитерористичної операції, військовослужбовцями 2-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Чаплінським М. та Моржецьким О. З болем в очах бійці розповідали, що пережили за час, проведений в зоні АТО. Військовослужбовці поділилися з ліцеїстами спогадами і своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це.


 Після закінчення зустрічі вихованці ліцею побажали воїнам здоров’я, удачі, щастя та мирного неба над їхніми головами. 

Такі заходи допоможуть ліцеїстам на прикладі своїх співвітчизників побачити, що «патріот» – це не просто слово, а також навчитися шанобливому ставленню до Батьківщини, відчути гордість за наших захисників Вітчизни.

 Кожна нація, кожен народ, навіть кожна соціальна група має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. 

Знання історії та культури свого народу необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій в сьогоденні. Проведення брейн-рингу «Я люблю Україну» у навчальних групах дало змогу визначити серед ліцеїстів найкращих знавців звичаїв та традицій українського народу.

 Для вдосконалення теоретичної й методичної підготовки колективу вихователів з питань національно-патріотичного виховання було проведено засідання МК вихователів та класних керівників за круглим столом «Національно-патріотичне виховання молоді в сучасних умовах».


 Для наймолодших ліцеїстів І курсу була організована і проведена екскурсія до української світлиці. Вихованці з цікавістю слухали розповідь про звичаї, традиції, обряди українського народу, а також про історію створення музею в ліцеї-інтернаті. 

У рамках Клубу вихідного дня серед ліцеїстів було проведено конкурс читців поезії «Україна – єдина країна» та квілінг «Я люблю Україну». 

 Вихованці пишаються тим, хто вони є. Не приховують свого походження. Важливо те – що вони українці і кожен з них вірить в себе і в свою країну.  

Наше завдання – вивчати, розуміти історію нашого народу і пам’ятати, що Україна – єдина країна! Вона, як і мати з батьком, дається нам вищими силами, тому ми повинні оберігати її, плекати її культуру, мову, передавати своїм нащадкам і навчати їх бути гідними дітьми свого народу.

 Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою. 

Юлія Анатоліївна Запальська, керівник творчої групи вихователів«Від родинного джерела до громадянського становлення» 








КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.