Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Життєва компетентність дітей – основа розвитку особистості




 Вимоги сьогодення - це новизна, інновація, в яких педагоги прагнуть бути творчими та компетентними.  

На сучасному етапі в нашому ліцеї створені сприятливі умови для творчого розвитку та діяльності, як педагогів, так і вихованців закладу, підвищення на цій основі результативності навчально-виховного процесу.

 Проектна діяльність – одна з найперспективніших складових освітнього процесу, тому що створює умови творчого саморозвитку та самореалізації учнів, формує всі необхідні життєві компетенції.  

В травні місяці в ліцеї пройшла декада педагогічної майстерності вихователів «Проектна технологія, як розвиток пізнавальної та дослідницької діяльності ліцеїстів», під час якої відбувалося  представлення проектів у навчальних групах. 


 Теми проектів, над якими ліцеїсти працювали разом з керівниками груп протягом навчального року, були цікавими та різноманітними: «Народні символи України», «Спілкування і взаємодія», «Джерело творчості», «Від ліцейського життя – до мистецтва жити», «Кроки до успіху», «Ліцейська стометрівка».  

Засідання методичної комісії – це традиційна форма колективної роботи, яка допомагає систематизувати накопичені знання, відкриває нові можливості для творчих задумів. В рамках декади вхователями навчальних груп було організовано та проведено тренінгове заняття «Сучасні виховні системи й технології виховання» та випущено методичний бюлетень «Використання проектних технологій у виховній роботі».


 

Отже,  метод проектів займає все більш чільне місце в педагогічній практиці. Ми все робимо для того, щоб діти, яких ми виховуємо та навчаємо, стали самостійними, творчими, духовно багатими, а ми – педагоги, впроваджували у свою роботу те, що творить творчу особистість.  

 Юлія Анатоліївна Запальська, вихователь

 











КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.