Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Виховуємо, навчаємо та допомагаємо




 Відкритий урок «Права людини» 

11 грудня 2013 року в ліцеї, в рамках Всеукраїнського тижня права, з метою підвищення обізнаності підлітків в сфері прав людини, значення прав в житті кожного та механізмів їх захисту, було проведено відкритий урок «Права людини». Урок проводився вчителями історії та правознавства Смоляр І.В. і Ковальчук Л.М. з ліцеїстами  9, 10-тих класів у формі тренінгу і відбувався в дружній атмосфері. 

Під час уроку учні виконували тренувальну вправу-розминку за трененговою схемою: «Я – ім’я, я маю право…, я реалізовую своє право…». Виконання цієї вправи сприяло позитивному настрою для роботи на уроці.


 

У процесі гри учні були поділені на дві динамічні групи 9 клас - «Правознавці» і 10 клас «Сила Закону» для виконання творчого завдання, за допомогою додаткового матеріалу (ватманів і маркерів) і роздаткового матеріалу. Свою роботу групи презентували у вигляді створених інформаційних плакатів, які були представлені в холі на І поверсі нашого ліцею. Яскравим моментом тренінгу став перегляд відео сюжету «Історія прав людини».

 Так в ліцеї-інтернаті було відзначено всесвітній день прав людини і учні на практиці засвоїли знання про значення декларації з прав людини і необхідності захисту цих прав.  

Вчитель історії та правознавства Смоляр І.В.

 

 Підтримка батьків – один із чинників успіху

 Мета кожного випускника - скласти державну підсумкову атестацію, пройти зовнішнє незалежне оцінювання та вступити до вищих навчальних закладів.. Мета кожного батька і матері – допомогти йому це зробити. Допомога дорослих дуже важлива, оскільки підлітку, крім усього іншого, необхідна ще й психологічна готовність до здачі іспитів.  

9 грудня Федюк Ольга Миколаївна та Запальська Юлія Анатоліївна організували та провели для батьків випускних груп тренінгове заняття “Психологічна готовність батьків до зовнішнього незалежного оцінювання дітей”. Захід пройшов ціленаправлено та результативно. Під час тренінгового заняття батьки отримали поради та мали змогу дізнатися, як допомогти дітям підготуватися до складання зовнішнього незалежного оцінювання та запобігти стресовим ситуаціям.  

Федюк Ольга Миколаївна, вихователь №41 групи




 

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.