Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Клімат, що сприяє творчості

 Перший тиждень декади природничих дисциплін розпочався біогеографічною вікториною, в якій прийняли участь команди 21, 22 та 23 груп. Вчителі Волик Г.П. та Котелянець І.І. підготували цікаві запитання та презентацію. Активні учасники одержали солодкі призи. Було визнано й переможця – Крамаренко Тетяну, ліцеїстку 21 групи.  

А у середу ліцеїсти розгадували кросворди. І знову найактивнішими були ліцеїсти 22 та 23 груп.

  У вівторок та п'ятницю працював кінозал для ліцеїстів ІV курсу, де учні ознайомилися з життям видатного вченого академіка В.І. Вернадського, 150 річницю з дня народження якого відзначають в цьому році. До цієї визначної дати також було випущено газету. А для ліцеїстів ІІІ курсу було показано фільм про бактеріологічні небезпеки, які загрожують людині. 

Відбулося на першому тижні й знайомство дітей із народними ремеслами. Так, ліцеїсти І та ІІ курсів у четвер побували на майстер-класі по гончарству, а у п'ятницю відвідали «Кузню Петра». Дітям було дуже цікаво не тільки подивитися, як виготовляють вироби з глини та металу, а й спробувати це своїми руками.

Заходи другого тижня декади природничих дисциплін були присвячені питанням збереження здоров'я підлітків та, зокрема, юних спортсменів. Так, в понеділок, вівторок та середу лікар ліцею Братаненко В.О. розповів ліцеїстам І,ІІ та ІІІ курсів і про бактеріологічну зброю та небезпечні хвороби, про гіпервітамінози, про правильне харчування. Він наголосив, наскільки це важливо особливо для спортсменів.

 Четвер було присвячено перегляду фільму з основ здоров'я «В гостях у казки», знятого вчителем з основ здоров'я Скоропадською С.О.. У його створенні прийняли участь ліцеїсти І-ІV курсів. Глядачі помандрували по знайомим казкам та у ігровій формі одержали необхідну інформацію.

 Вже стало традицією запрошувати до наших ліцеїстів наукових співробітників з лекціями для розширення інтелектуального кругозору дітей. У п'ятницю четвертокурсники більше дізналися про генетично модифіковані організми з лекції викладача Білоцерківського аграрного університету, професора, зав.кафедрою екотрофології  Димань Т.М.. Учні дізналися багато цікавого та поглибили свої знання з генетики.

 На завершення декади у п’ятницю  вчитель з географії Котелянець І.І. разом з психологом ліцею  Безугольною Г.В. провели відкрите практичне заняття «Клімат - поняття одне, а значення різне», на якому було розглянуто географічне та психологічне значення слова «клімат». Захід з елементами тренінгового заняття провели для ліцеїстів І курсу(12 та 13 групи) . Діти в кінці створили планету своїх груп. Клімат на заході був сприятливим для творчості.

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.