Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Мій друг – дорожній рух!

Тема профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму вічна, бо є, власне кажучи, не темою, а постійним процесом виховання, формування необхідних навиків поведінки дитини в такому небезпечному місці, яким є для людського життя дорога. Звичайна дорога, знайома оку до найдрібнішої деталі, і незбагненна в тому, які несподіванки вона приховує в собі.

Практично кожна третя дорожньо-транспортна пригода в Україні сталася з вини дітей, тобто через незнання неповнолітніми чи свідоме ігнорування ними Правил дорожнього руху.

 Щороку тисячі пішоходів, дорослих та дітей, травмуються та гинуть на дорогах і в автокатастрофах. Профілактика дорожньо-транспортного травматизму вимагає від дитини вміння самостійно аналізувати дорожню ситуацію, запобігати порушенню правил пішохода, правильно діяти в екстремальних ситуаціях.

Бібліотекар ліцею Т.П. Бабенко організувала для вихованців виставку літератури «Правила дорожнього руху – це запорука життя!». Ліцеїсти побували на тематичній зустрічі з інспектором ДАІ, який виступив з лекцією «Обов’язки і права пішоходів, пасажирів. Попередження дорожньо-транспортного травматизму. Наслідки нехтування правилами переходу проїзної частини». 

В рамках місячника було проведено рейд «Увага! Ліцеїсти на дорозі!».Під час якого вихователі навчальних груп особисто контролювали дотримання нашими ліцеїстами правил дорожнього руху, зокрема, дотримання правил переходу дороги. Такі рейди по недопущенню ліцеїстами порушень Правил дорожнього руху проводяться систематично в нашому закладі.

 Важливо розуміти, що будь-які ініціативи державних інституцій неможливі без широкої підтримки суспільного загалу. Лише спільними зусиллями можна вирішити таку гостру проблему сьогодення, як дитячий дорожньо-транспортний травматизм. 
Протягом вересня в ліцеї проходив місячник безпеки дорожнього руху «Увага! Діти – на дорозі!», з метою запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формування у ліцеїстів культури безпечної життєдіяльності. Реалізація плану місячника розпочалася в стінах ліцею з виставки-конкурсу стінних газет «Я – учасник дорожнього руху», які підготували активи самоврядування навчальних груп. 

З метою підвищення рівня культури поведінки ліцеїстів на дорогах вихователями навчальних груп були проведені виховні заходи щодо попередження дорожньо-транспортного травматизму. Зміст виховних годин був спрямований на закріплення та актуалізацію знань ліцеїстів про дорожній рух, а також на виховання культури поведінки на вулицях та бережливе ставлення до власного життя та здоров'я.

 В кожній навчальній групі були проведені інструктажі «Правила безпеки дорожнього руху».

 Тому одне з основних завдань навчального закладу — постійно навчати вихованців орієнтуватися на вулицях та дорогах, виховувати інстинкт самозбереження, розуміння загрози життю і здоров’ю від автотранспорту, допомагати оволодіти правилами адекватної, безпечної поведінки. Варто пам’ятати, що знання правил дорожнього руху не позбавляє небезпеки, бо водії автотранспорту, як і чимало пішоходів, порушують їх. 

Пам’ятаймо, що лише спільними зусиллями ми можемо зробити безпечним дорожній рух для всіх його учасників. І не забувайте, що здоров`я — найбільша цінність у цьому житті.

 

Юлія Анатоліївна Запальська, вихователь 42 групи

 Майструвати й прикрашати 

 Кожна людина хоча б один раз у житті бувала на морі й неодмінно збирала на морському узбережжі мушлі. Морські хвилі приносять безліч цікавих предметів, що можна використовувати для виробів. Завдяки різноманітності їх форми, можна виготовити безліч оригінальних виробів. Численні мушлі самі по собі вже є прикрасою, але якщо підключити трохи фантазії, то можна створити щось більш оригінальне і красиве.

  На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича 28 вересня в рамках Клубу вихідного дня у Київському обласному ліцеї-інтернаті фізичної культури і спорту було організоване та проведене заняття майстер-клас по виготовленню листівок «Згадка про літній відпочинок», де ліцеїсти із задоволенням брали активну участь. Їх роботи були різноманітні та оригінальні.  

 Виготовлення листівок із мушлі всім сподобалось і принесло велике задоволення.  

Тетяна Степанівна Мельник, вихователь 21 групи

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.