Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Юні дослідники космосу

Пригадаємо, що польоти в космос давня мрія людини. Всі наші батьки пам'ятають, як у дитинстві кожен з них хотів стати космонавтом. Але сьогодні підлітки здійснюють віртуальні космічні подорожі і зовсім не мріють стати реальними космічними пілотами. Ми спробували  з’ясувати чому і,  зазирнувши на крок у невідомість,  дізнатися, що саме може об’єднувати спорт і космос.

Творча група ліцеїстів ІУ  під керівництвом вчителя фізики та астрономії Пушки Софії Іванівни, обравши історичну персону, зірку свого часу, героя радянського союзу – Поповича Павла Романовича,  вирішила дізнатися, чому ця людина захоплювалася зоряним небом, як він став першим космонавтом України,  яку роль спорт зіграв у виборі саме цієї професії і які пріоритети він визначав  головними у своєму житті.

Працюючи над проектом,  вони здійснили краєзнавчу подорож «Шануємо пам'ять героя космосу», матеріали якої розмістили  на веб-ресурсі.

16 травня на виставці творчих робіт юних дослідників космосу «Космос – близький і далекий»  у рамках  Міжнародної наукової конференції був представлений саме цей проект, який викликав інтерес та увагу з боку учасників та організаторів конференції.

В експозиції виставки було представлено 60 творчих  індивідуальних та колективних робіт за різними  напрямами:  картини, малюнки, що популяризують знання про космос;  Web-сторінки за аерокосмічним напрямом;  діючі або імітуючі дії моделі та макети історичної та сучасної ракетно-космічної техніки  тощо.

Ліцеїсти 42 групи Муслімов Павло та Афанасьєв Владислав  з гордістю представляли свій проект видатним ученим на виставці та були  нагороджені дипломами. 

Але головним підсумком роботи над проектом став, зроблений ліцеїстами висновок про те, що немає меж для досягнення поставленої мети, як немає кордонів у космосі,  що кожна людина може стати успішною завдяки мрії, навчанню, спорту, розвитку та творчості. І, головне, завдяки дослідженню змогли зрозуміти, якими насправді повинні бути пріоритети сучасної молодої людини для подальшого життя.

Ми сподіваємося, що цей Інтернет-проект буде для вас цікавим та пізнавальним. Тому запрошуємо здійснити подорож по сторінках нашого ресурсу.

КРОК у НЕВІДОМІСТЬ

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.