Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

ЛІЦЕЙ – НАШЕ ЖИТТЯ

СВІТЛЕ СВЯТО ВОСКРЕСІННЯ

                Напередодні величного свята Воскресіння Христового говоримо про благодійн

ість, про жертовність в ім’я життя, про безкорисну любов до ближнього.

До ліцею завітали надзвичайні гості, волонтери Центру розвитку громадський ініціатив. Член президії даного центру Біла Тетяна Григорівна та волонтери цієї організації Вилегжаніна Любов Геннадіївна, Фещенко Тетяна Валеріївна та Сердюк Лариса Євгеніївна, які розповіли про роботу центру та ознайомили з благодійними проектами, які підтримує ця організація.

Співпрацюючи з центром розвитку громадських ініціатив, ліцеїсти гуртка «Вишиванка», надавали свої творчі роботи для благодійних виставок.

Саме в переддень свята представники Центру вручили найактивнішим ліцеїстам: Большаковій Аліні (гр.41), Ткач Надії (гр.41), Пироженко Марині

(гр.41), Мадзар Оксані (гр.42), Качан Тетяні (гр.42) та Ковальчук Тетяні (гр.32), сертифікати за участь у Міжнародній благодійній виставці «Допоможи ближньому» у місті Тун (Швейцарія). Сертифікати були вручені директору ліцею-інтернату Балясникову В.М та керівнику гуртка вишивки Войтенко К.Ф, за підтримку та пропаганду благодійних ініціатив серед ліцеїстів.

Що піднімає нас над сірою буденністю, що робить нас духовно багатими особистостями? Василь Симоненко радив своїм сучасникам: «В океані рідного народу відкривай духовні острови...». Ті острови - то духовні скарби, відтворенні нашим народом протягом віків. У них - мудрість, сила і пам'ять народу, то ж, щоб не загубити тієї ниточки, яка зв'язує нас із минулими поколіннями, щоб очистити і освятити свої душі не тільки на словах, а й у добрих справах, таких як свято в ліцеї «Світле Христове Воскресіння».

Войтенко Катерина Феодосіївна, вихователь 11 групи

Запальська Юлія Анатоліївна, вихователь 22 групи.

ЛІЦЕЙ – НАШЕ ЖИТТЯ

Керівниками гуртків вишивки «Вишиванка», вокального гуртка «Сузір’я»,  крою та шиття «Імідж», хореографічного «Болеро» 12 квітня був організований звітний концерт гурткової роботи «Ліцей – наше життя».

Вихованці гуртків,  демонструючи свої таланти, вражали глядачів своїми майстерними виступами.

З яскравими хореографічними номерами виступили ліцеїсти відділення легкої атлетики Корзун Іван та Фурсенко Олена. Вразили своїми артистичними здібностями, ліцеїсти важкої атлетики Мельник Володимир та Качан Тетяна,  вокальними -  Большакова Аліна, Фурсенко Олена та Ткач Надія.

Додавала яскравості концертно-мистецькій програмі виставка вишитих та пошитих робіт гуртківців «Майстрині».

В одній маленькій краплині, можеш побачити цілий світ

Протягом квітня місяця в нашому ліцеї проходила презентація діяльності навчальних груп, яка розпочалася  виставкою стінних газет у вигляді яскравих фотоколажів. Наші ліцеїсти - не тільки талановиті в спорті. Крім спортивних досягнень, вони мають різноманітні здібності та обдарування. Щоб показати творчі доробки вихованців була організована виставка «Красу ми робимо руками», яка привертала увагу всіх ліцеїстів та  працівників закладу яскравими роботами:  вишивки, роботи з квілінгу, картини з соломи, вироби плетені гачком та спицями, малюнки графіка та акварель, вироби з бісеру.

 

Чорнобиль - трагедія століття

Пройшло 26 років відтоді, яка страшна біда прийшла на Полісся, зачепивши своїм чорним смертоносним крилом нашу Україну. Маленьке поліське містечко Чорнобиль, зайняло місце в сумнозвісному списку поряд із Хіросімою та Нагасакі. Чорнобильська катастрофа торкнулася долі мільйонів людей. Україну оголошено зоною екологічного лиха. 26 квітня вихователями ІІІ курсу Редькою Лілією Петрівною, Ломакою Юлією Анатоліївною, Мельник Тетяною Степанівною, була організована година пам’яті «Чорнобиль – трагедія століття». Ведучими заходу були ліцеїсти 31 групи Євпак Марія та Сліпченко Євгенія.  Ліцеїстка 41 групи, Фурсенко Олена проспівала пісню «Мальви», яка своїми ліричними словами торкнула всіх присутніх. Своєю майстерністю, ліцеїстки гуртка «Болеро»: Качор Валерія, Воронська Олена, Кравченко Марина та Бугайчук Віра виконали танок «Чорна весна». На завершення години  пам’яті Редька Юлія виконала пісню «Город котрого нет».

Мельник Тетяна Степанівна, вихователь 33 групи

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.