Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Ми – за здоровий спосіб життя!

В стінах ліцею, з 2 по 6 квітня, в усіх навчальних групах був проведений Всеукраїнський урок здоров’я, який був спрямований на формування у ліцеїстів навичок здорового способу життя та відповідального ставлення до нього. На виховних годинах розглядалися різноманітні аспекти здоров’я, а проходили вони у формі годин спілкування, де кожен мав можливість у доброзичливій атмосфері висловити свою думку з певного питання. Допомагали у проведенні виховних годин волонтери, запрошені з Всеукраїнської Благодійної Організації АСЕТ. Молоді люди цікаво розповідали про важливі життєві питання й надавали інформацію, важливу для кожної сучасної людини, яка піклується про власне життя.

Пам’ятайте слова Гіппократа: «Людина повинна знати, як допомогти собі самій у хворобі, пам’ятаючи, що здоров'я є найбільшим багатством людини».

Олена Володимирівна Литвиненко, вихователь 43 групи

 

«СПОРТ ПРОТИ НАРКОТИКІВ,

ТЮТЮНУ ТА ЗЛОВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЕМ»

Проблема наркотизації сучасної молоді настільки гостра, що вживання неповнолітніми, юнаками і дівчатами наркотичних речовин стає небезпечним соціальним явищем.

З метою профілактики залежності підлітків від психо-активних речовин, тютюну та алкоголю 5 квітня 2012 року булла організована зустріч для ліцеїстів Київського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту з лікарем-психіатром, наркологом,  завідуючим  денним  стаціонаром Білоцерківського психоневрологічного диспансеру – Самовюком Андрієм Івановичем, який розповів про шкідливий вплив алкоголю, тютюну та наркотичних речовин на організм людини.

За останні роки майже вдвічі зросла кількість осіб, які перебувають на обліку в медичних закладах із діагнозом наркоманія.

Існує багато поглядів на те, чому людина звертається до наркотиків. Якими б не були ці причини – небезпека наркоманії очевидна.

Наркотики набувають якостей складових молодіжної «культури» як паління та вживання алкогольних напоїв. Набирає негативного резонансу проникнення наркотиків із суто кримінального середовища до місць массового проведення дозвілля та в навчальні заклади.

Лікар-нарколог переконав ліцеїстів в тому, що повноцінний фізичний розвиток молоді, формування фізичного, психічного і моральної здорової особистості є умовою для її самореалізації в дорослому житті.  

Юлія Анатоліївна Запальська, вихователь 22 групи

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.