Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

МАТЕМАТИКА І СПОРТ

За допомогою математики ми розв'язуємо  в житті багато проблем, наприклад, ділимо шоколадку порівну або знаходимо потрібний розмір черевик. Завдяки знанню математики дитина уміє накопичувати кишенькові гроші і розуміє, що можна купити і скільки грошей тоді у нього залишиться. Математика — це ще і здатність відрізнити потрібну кількість насіння і посіяти їх в горщик, відміряти потрібну кількість борошна для пирога або тканини на сукні, зрозуміти рахунок футбольної гри і безліч інших повсякденних справ. Скрізь: у банку, в магазині, удома, на роботі — нам потрібне уміння розуміти числа, форми і поняття і поводитися з ними.

Презентуємо новий інформаційний інтернет-ресурс "МАТЕМАТИКА І СПОРТ". На сторінках цього блогу вчитель математики Усова Алла Анатоліївна розповідає про математику в спорті або про спорт у математиці. Що з цього вийшло - дивіться самі!

Ссилка блога

Анонс

Чимало цікавих закономірностей математики виявили в спорті. В тому числі  вони пояснили, чому лівші мають перевагу при грі в бейсбол, вивели зв'язок між довжиною п'яти і спринтерськими якостями спортсмена, визначили ідеальну форму кулі для гольфу і розробили найбільш ефективну тактику удару клюшкою...

 

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.