Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

12 миттєвостей року, що минає

Що таке мить?

Чи осягнуто кимсь?       

Чи відчуте, чи спить

Відчуття, яким можна сказати,

І передати

Ту краплинку життя,

Що назвали ми – мить?

 Я затримати хочу ту мить,

Та до рук не дається

Ще мить, що втікає кудись в забуття,

Не біжить, а так стрімко летить

І не можна її зупинить

І не можна її відтворить

І те все лише мить,

                          Лише мить!

Минає 2011 рік. Наступає час підведення підсумків, осмислення здобутків та складання планів. На порозі нового року пригадаємо події, якими було насичене ліцейське життя.

12 миттєвостей року, що минає.

 

фіційно

Педагогічна рада - досить важлива для кожного вчителя подія

15.09. 2011 року у стінах нашого закладу відбулося перше засідання педагогічної ради. Вона була присвячена підбиттю підсумків за минулий навчальний рік. Свої звіти представили заступники директора з навчальної, спортивної, виховної та господарчої частин. Докладніше…

ктивно

Змінюємо традиційне ставлення до проведення педагогічної ради

"Сьогоднішню педагогічну раду проведемо у вигляді віртуального сучасного уроку. Зазвичай ми всі звикли бачити на уроці одного вчителя, але сьогоднішня рада-урок буде інтегрованою, ми покажемо роботу вчителів та учнів на різних етапах уроку, та спробуємо визначити чинники, які впливають на ефективність сучасного уроку", - такими словами розпочалася педагогічна рада ліцею.
Вчителі, що проводили засідання, спробували пов’язати традиції та сучасні освітні тенденції у ракурсі поєднання сучасних форм та методів проведення педагогічної ради. Що з цього вийшло, ми пропонуємо до вашої уваги

скраво

СВЯТО СПОРТИВНОЇ СЛАВИ

Ось вже дев'ять років поспіль, наприкінці зими, відбувається урочиста церемонія нагородження лауреатів і переможців «Свята спортивної слави», яке є апофеозом торжества Людини, чиї таланти і вміння, мудрість і наполегливість, суворість і ласка, ведуть до перемог, прославляють і звеличують.
Свято спортивної слави стало заслужено і закономірно важливою подією в ліцейському житті, якою захоплюються, про яку сперечаються, але яка нікого, незалежно від визнання, не залишає байдужим. І це - найголовніше.

 

ваво

Тиждень здорових, активних та ініціативних

З 3 по 9 жовтня в стінах ліцею проходив тиждень діяльності творчої групи вихователів «Формування навичок культури поведінки вихованців ліцею та засад здорового способу життя».
Традиційно, тиждень розпочався виставкою стінгазет на тему «Паростки життя», де ліцеїсти мали змогу проявити свою творчість.

озитивно

Спорт і життя завжди поруч

Весна хоч і поступово, але невідворотно набирає обертів, а разом з нею - найкращі людські почуття, без яких неможливо уявити життя на нашій планеті. І саме прекрасна половина людства, її краса та ніжність асоціюється з пробудженням природи, коли ласкаві промінчики жіночих усмішок якось по - особливому починають обігрівати спраглі від зимових холодів чоловічі душі. Спортивні змагання дівчат - це справжня краса, особливо якщо вони перемагають.

ворчо

Предметна декада

З 17.10 по 28.10 в ліцеї було проведено декаду світової літератури та української мови і літератури. Головною метою вивчення предмета «Світова література» є виховання в молоді високої читацької і загальної культури, естетичного смаку шляхом залучення її до найвищих досягнень світової літератури та культури,загальнолюдських і національних духовних цінностей. Тому, літературно-пізнавальні ігри, відкриті уроки, літературні години, віртуальні екскурсії - все це яскраво заповнило навчання ліцеїстів у жовтні місяці. 

розуміло

Пізнавальна екскурсія

 „Україна - терра козакорум" - „Україна - земля козаків". Так сказав в середині XVII століття французький інженер-картограф Гійом ле-Васер де-Боплан. Саме тому за сім кілометрів від Хрещатика довкруг історичного урочища, в якому бере початок річка Либідь, на території 9,2 га відтворено тематичний дендропарк, або ж, мовою офіційних документів куточок української природи, архітектури та побуту „Мамаєва Слобода". У травні ліцеїсти І-ІІІ курсів відвідали цей народознавчий комплекс

 

ажано

День народження – особлива дата!

4 листопада ліцей відзначав День народження, в рамках якого відбувся святковий концерт з нагоди 16-річчя Дня народження ліцею та посвята першокурсників у ліцеїсти.
Свято було переповнене позитивними емоціями.
У залі панувала атмосфера радості, було сказано багато теплих слів, лунали пісні у виконанні ліцеїстів, першокурсники приймали клятву ліцеїста, а після цього настала черга ще однієї традиції – задування свічок на святковому торті першокурсників разом з директором ліцею-інтернату.

инахідливо

Віртуальна екскурсія «Стежками Київщини»

Пізнавати рідний край, його традиції та звичаї допомагають тематичні екскурсії в різні куточки Київщини, тому в Київському обласному ліцеї-інтернаті фізичної культури і спорту є традиційними подорожі стежками рідного краю. 15 вересня екскурсоводи  гостинно запросили на віртуальну екскурсію до архітектурно-етнографічного музею «Мамаєва Слобода», яка відбулась в кабінеті української мови та літератури нашого закладу.

отужно

ПЕРЕМОГА за найкращими

21 травня у португальському місті Ольян стартував Кубок Європи зі спортивної ходьби. Ці змагання входять до переліку тих стартів ходоків, де вони можуть виконати кваліфікаційні нормативи як на чемпіонат світу в Тегу, так і на Лондонську Олімпіаду. На дистанції 10 км серед юніорів першим фінішував переможець минулорічної юнацької Олімпіади Ігор Лященко.

ідверто

День відкритих дверей

У неділю, в День відкритих дверей, вихованці та працівники ліцею радо зустрічали батьків в стінах нашого закладу. Батьки змогли не тільки побачити, а й почути від самих ліцеїстів розповідь про кабінети, в яких вони навчаються, побувати у гуртожитку, відвідати українську світлицю, яка зберігає пам’ять старожитності українського народу.

реативно

Фестиваль «Комп’ютерних презентацій 2011»

Наприкінці навчального року вже стало традиційним проведення ліцейського фестивалю «Комп’ютерних презентацій 2011».
На підсумкове дійство були запрошені найактивніші ліцеїсти, які протягом всього навчального року приймали участь у творчих проектах, створювали власноруч супровід уроків та виховних годин, презентували себе та діяльність навчального закладу. Організаторами фестивалю було визначено 8 номінацій у яких були представлені наступні роботи ліцеїстів

Дехто вважає, що час – це стійка динамічна одиниця виміру, яка не піддається зміні, а дехто гадає, що саме в його руках знаходиться кожна піщинка часу і він контролює час.

Дехто гадає, що мить – це те, що відчуваєш тепер і зараз, а дехто – що це те, що проходить і минає і його не повернути.

Хтось гадає, що простір – це світ, що існує навколо тебе, і в загалом, те що ти бачиш – те й існує. Натомість інші гадають, що простір більш комплексне поняття і що існують  глибші процеси в ньому, ніж може вловити людське око. Це філософські питання, над якими людство постійно замислюється. Але треба пам’ятати, що

простір навколо формуємо ми самі, що часом розпоряджаємося також ми самі, і що миті, які ми бачимо у своєму житті, з якими потім живемо, на які очікуємо, створюються для нас і нами самими.

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.