Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

ЯКЕ ЧУДОВЕ СВЯТО ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ!

Звідки ж пішло свято, яке ми називаємо днем народження? Виявляється, що ще в Давньому Єгипті існувала традиція святкування, однак таке дійство могли дозволити собі лише фараони й царі. Зате день народження вони робили з розмахом! Окрім всіляких напоїв і наїдків, видатні люди Єгипту запрошували на свято слуг і рабів, а також проявляли неабияку милість - випускали в цей день ув’язнених.

         Вражають своїм умінням святкувати греки. Право на день народження у Греції мав лише глава сім’ї – чоловік, батько, а жінки з дітьми залишалися осторонь. Ну, повний патріархат!

         Християни, на відміну від єгиптян і греків, взагалі не святкували днів народжень. Вважалося, що світ – місце для скорботи й печалі, тому радісною новиною є не народження, а позбавлення від гріхів. Згодом таке бачення набуло м’якшого втілення, і, починаючи з XIIстоліття, дні народження, як чоловіків, так жінок і дітей, почали святкуватися.

         Винахідниками дитячих днів народжень стали німці. У них існувала традиція, за якою потрібно було розбудити на світанку дитину й подарувати пиріг. Свічок мало бути стільки, скільки років виповнилося. Пиріг не різали одразу, а чекали, доки малюк загадає бажання й задує усі свічки. Бажання обов’язково здійсниться, якщо про нього нікому не казати.

Святкування Дня іменинника вже стало традицією  в нашому ліцеї. І саме 27 листопада ми вітали іменинників, які народилися восени.

 Свято розпочалось з привітань нашої ведучої Анни Духненко. Протям святкового концерту всі присутні мали можливість  дізнатися  про таємниці людей, народжених восени, що вони мають легкий, світлий характер. Ці люди швидко вчаться на своїх та чужих помилках, легко вивчають усе нове, їм властива розсудливість і серйозність. Мало кому вірять на слово, обов’язково все перевіряють самі. Мають ясний і врівноважений розум, спокійний і легкий характер. Ощадливі, знають ціну грошам, запасливі.

Музичним подарунком для іменинників та всіх присутніх звучала пісня « За чотири моря» у виконанні Віри Бугайчук та Марини Кравченко.

При народженні кожна людина отримує ім’я. Ім’я дається людині один раз і супроводжує її все життя, це своєрідна візитна картка. Багато народів світу вірили в магічну силу імені, його нерозривний зв’язок з людиною, яку воно називає. Деякі  вчені стверджують, що про кожного з нас можна дізнатися за ініціалами. Якщо вірити цим дослідженням, то кожна літера імені  щось означає. Всі присутні мали можливість розгадати таємницю свого імені та дізнатися про себе більше.

Цікавим виявився конкурс на знання пісень, де вживаються імена людей. Дві команди ліцеїстів вміло та  зацікавлено йшли вперед до перемоги, але перемогу здобула дружба.

Мова  кольорів інтернаціональна. На підставі переваги або любові людей до певного кольору визначають характер людини, його схильності, склад його розуму і навіть стан здоров'я.
  Ведуча свята запропонувала з представлених кольорів обрати свій улюблений, склалася  повчальна і корисна картина відповідності улюбленого кольору певному типу характеру.

А також згадали улюблену пісню з дитинства «Пусть бегут неуклюже…» і заспівали її всі разом.

Смішним та акторським виявився конкурс «Ріпка», в результаті дзвінкий сміх лунав дуже довго.

Дуже швидко промайнуло наше свято, але як же день народження без святкового торта з свічками, ми запросили всіх іменинників на нашу сцену.

Іще раз побажали бути здоровими, щасливими, старанними ліцеїстами та гарними спортсменами.

Добрими синами і доньками для своїх батьків. А ще – просто гарними людьми і не тільки в день свого народження, а завжди!

Юлія Анатоліївна Запальська

Юлія Анатоліївна Ломака

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.