Новини

Новини /
на головну мапа сайту контакти

Останні новини

Екскурсія до Державного музею «Меморіалу пам’яті жертв голодоморів» м. Києва

З метою вшанування пам ’ яті жертв голодомору, 12 грудня, ліцеїсти нашого ліцею разом з вихователями Редькою Лілією Петрівною та Ломакою Юлією Анатоліївною відвідали Державний музей меморіал пам’яті жертв голодоморів в м. Києві.

Ліцеїсти діляться своїми враженнями:

Гарбарчук Ольга, ліцеїстка 11 групи :

«Мене вразила скульптура худесенької дівчинки, яка стоїть босоніж і тримає рученятами п’ять колосків. Дивлячись на цю дівчинку, я поринула думками в ті страшні часи, в які так важко було жити, ця біда торкнулась багатьох українських сімей. В музеї ми переглянули фільми про наслідки голодомору, відверто кажучи, дивитись було дуже тяжко. Мою душу переповнював страх, сум, образа, і розуміючи, що зараз ми не зможемо допомогти їм фізично, але ми повинні зберігати пам’ять про жахливі події того часу.»

Євпак Марія, ліцеїстка 11 групи:

«Мене вразила центральна споруда, яка виконана у формі багатогранної гранітної свічі, покритої хрестиками різної величини, які символізують душі загиблих. Нас довго не покидали хвилюючі думки про той страшний голод, який ми побачили переглянувши фільм.»

Ткаченко Юлія, ліцеїстка 41 групи:

«Мене дуже вразила невелика скульптура дівчинки, яка зворушливо притискає до грудей колоски пшениці, це нагадування закону «про п’ять колосків» що існував в 30 – ті роки.»

Гарбарчук Юлія, ліцеїстка 11 групи:

«Відвідуючи музей меморіалу жертв голодоморів в м. Києві, я отримала дуже багато вражень від побаченого, але найбільше мене вразили фільми про голодомор. Переглядаючи ці фільми, я поринула в ті страшні часи нашої держави, про які не можна не згадувати з трепетом на душі.»

КОЛІФКС 2007.
Всі права застережено.